Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Vukovar: „SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ“
Vukovar: „SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ“ S prezentacije Vukovarsko-srijemske županije u Zagrebu: Alma Radoš, PR menadžerica agencije Lollipop komunikacije, Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Aleksandar Kovačević, autor i producent festivala „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“
Autor fotografije Borna Subota
 
Vukovar će od  3. do 6. svibnja  biti domaćin prvog Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „ „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“. Riječ je o jedinstvenoj kulturno-turističkoj manifestaciji, gdje će se  prvi put na jednom mjestu predstaviti  zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na  UNESCO-voj  listi svjetskih kulturnih dobara uz najbolje turističke manifestacije, raznolikost običaja i bogatstvo okusa iz cijele Hrvatske.

Festival se organizira u sklopu Dana grada Vukovara, a na njemu će sudjelovati oko 1500 ljudi iz svih hrvatskih regija. Festival će biti podjeljen u tri cjeline i događanja će se odvijati na desetak lokacija, a ona će  biti prilagođena svim generacijama. Tako će se  prvog dana, kada Vukovar slavi svoj rođendan prikazati svih trinaest nematerijalnih kulturnih dobara koliko ih Hrvatska zasad  ima na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine. Kroz atraktivan glazbeno-scenski program publici će se predstaviti Sinjski alkari , Kraljice iz Gorjana – Ljelje, medičari, zvončari, Nijemo kolo iz Dalmatinske zagore, umijeće izrade dječjih tradicijskih igračaka s područja Hrvatskog zagorja, moći  čuti klapsko pjevanje i bećarac itd., a posjetitelje očekuje i bogata ponuda regionalnih tradicijskih  jela i hrvatskih vina.
 
Drugi dio festivala vezuje se uz prezentaciju najboljih turističkih manifestacija iz cijele Hrvatske, od Vinkovačkih jeseni, Ogulinskog festivala bajki do Maratona lađa, Đakovačkih vezova, Festivala svjetla u Puli, Utrke tovara iz Tribunja itd. Ukupno će se predstaviti više od 30 manifestacija koje svojim sadržajem i atraktivnošću oduševljavaju brojne turiste, dok je treći dio posvećen akciji „Kupujmo hrvatsko“ u kojoj će sudjelovati stotinjak izlagača.
 
Održavanje ove festivalske manifestacije najavljeno je na prezentaciji ponude Vukovarsko-srijemske županije, organizirane ovih dana u zagrebačkoj vinoteci  La Gota de Vino, gdje se ova najistočnija hrvatska regija predstavila ponudom programa kulturnog turizma. „Sadržaji na temu kulture upravo su jedan od stupova naše ponude“, istaknula je tom prigodom Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, naglasivši da zahvaljujući bogatom kulturnom naslijeđu ovo područje predstavlja sjajnu pozornicu za organizaciju kvalitetnih manifestacija i festivala. Povrdu te kvalitete oslikava i nagrada EDEN – Europske destinacije izvrsnosti koju je destinacija Vukovar –Vučedol- Ilok dobila za 2016./2017. godinu na temu kulturnog turizma.

„Cilj je da ova manifestacija postane tradicionalna te da se Vukovar i cijela županija brendira kao destinacija kontinentalnog turizma. Želimo da prva asocijacija na Vukovar ne bude rat, vodotoranj i golubica, nego da to bude asocijacija na dobro događanje i festival koji bi na jedenom mjestu trebao okupiti najbolje u Hrvatskoj“, poručio je Aleksandar Kovačević, autor i producent ove jedinstvene manifestacije. Stoga je ovo pozivnica svima koji to mogu i žele da ovih dana dođu u Vukovar i zajedno s građanima ovog grada na jednom mjestu dožive cijelu Hrvatsku. 
 

 
 

2018-05-01 13:21:51 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •