Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Park Plaza Arena Pula: Restoran samo s jelima bez glutena
Park Plaza Arena Pula: Restoran samo s jelima bez glutena Hotel  Park Plaza Arena Pula, koji posluje  u grupaciji Arena Hospitality Group,  prvi  je u Istri  nositelj  BOSK  gluten free standarda.  Ovaj standard, koji je namijenjen hotelijerima i ugostiteljima,  pruža praktično znanje  o pripremi i posluživanju  bezglutenskih  jela a  razvijen je na temelju znanstveno  dokazanih  i globalno prihvaćenih protokola za sigurnost hrane. Temelji  se na principima  HACCP sustava,  dobroj proizvođačkoj praksi kao  i dobroj higijenskoj  praksi  te propisuje protokole proizvodnih procesa nabave,  skladištenja, pripreme i posluživanja hrane  kako bi se izbjegla kontaminacija  glutenom.
Pulski hotel  Park Plaza Arena otišao je u primjeni standarda i korak dalje  te  je otvorio  i  a la carte restoran sa kompletnom  ponudom bez glutena, jedini takve vrste na Jadranu. Nositelj  certifikata je  sam  hotel a u njemu rade certificirani  gluten free chefovi  i voditelji  Kristijan Milanović i Arijana Korda.
Inače, procjenjuje se kako  u Europi danas  ima više od 70 milijuna osoba osjetljivih i netolerantnih  na gluten, 190 milijuna osoba koje izbjegavaju pšenicu i gluten te 11 milijuna oboljelih od celijakije, autoimune bolesti  kao krajnjeg oblika nepodnošenja glutena.

2017-06-29 15:31:16 |



Online pretplata
 
 



  • Naslovnica
  • O nama
  • Naša izdanja
  • Arhiva izdanja
  • Marketing
  • Kontakt
  • ugostiteljstvo i turizam
  • EU fondovi
  • IT i turizam
  • energija i ekologija
  • obrazovanje
  • preporuke i zanimljivosti
  •