Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Javna turistička infrastruktura: Više od 20 milijuna kuna za 67 razvojnih projekata
Javna turistička infrastruktura: Više od 20 milijuna kuna za 67 razvojnih projekata U sklopu Dana hrvatskog turizma ministar Gari Cappelli danas je u Iloku potpisao ugovore s korisnicima Programa razvoja javne turističke infrastrukture za 2019. godinu. Kroz taj program dodijeljeno je 20,2 milijuna kuna kojima će se sufinancirati ukupno 67 razvojnih projekata, što uključuje uređenje plaža, centara za posjetitelje i interpretacijske centre, javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma, studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te studije upravljanja kvalitetom u turizmu.
 
Javna turistička infrastruktura sastavni je dio ukupne turističke ponude svake destinacije i upravo zato kroz ovaj program želimo kontinuirano poticati ulaganja u stvaranje nove atrakcijske osnove i ravnomjernije prostorne distribucije potražnje. Tijekom posljednje četiri godine uložili smo ukupno 88,6 milijuna kuna za 263 projekta, a kako bi poseban naglasak stavili na održivi razvoj turizma od ove godine smo sufinancirali i studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planovima“ istaknuo je ministar Gari Cappelli.
 
Ministarstvo sufinancira do 80 posto, odnosno do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta sukladno indeksu razvijenosti temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Od ukupno 67 razvojnih projekata, 21 se odnosi na uređenje plaža, 22 za centre za posjetitelje i interpretacijske centre, osam za javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma, osam za studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te osam za studije upravljanja kvalitetom u turizmu.
 
Minimalni iznos potpore iznosi 100.000 kn za centre za posjetitelje i interpretacijske centre te projekte javne turističke infrastrukture u funkciji aktivnog turizma, a 200.000 kn za projekte uređenja plaža. Maksimalni iznos potpore iznosi 500.000 kn za projekte javne turističke infrastrukture u funkciji aktivnog turizma, a za plaže i centre za posjetitelje i interpretacijske centre iznosi 800.000 kn.   Za izradu studija održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom je predviđeno  maksimalno sufinanciranje do 100.000 kn za jedinice lokalne samouprave, odnosno do 200.000 kn za jedinice područne (regionalne) samouprave tj. do 80 posto, odnosno do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta, ovisno o indeksu razvijenosti jedinice područne (regionalne) samouprave te u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju. Maksimalni iznos potpore za izradu studije upravljanja kvalitetom u turizmu iznosi do 200.000 kn, tj. do 80 posto, odnosno do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta, ovisno o indeksu razvijenosti jedinice područne (regionalne) samouprave, sukladno Zakonu o regionalnom razvoju.
 
Odluka o odabiru projekata kao i dodjeli bespovratnih sredstava dostupna je na web stranici Ministarstva turizma pod kategorijom Javni pozivi https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/arhiva-159/2019/19351.
 

2019-10-02 17:15:59 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •