Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Novi katalog: „Opatija – kongresna destinacija s tradicijom“
Novi katalog: „Opatija – kongresna destinacija s tradicijom“ Turistička zajednica grada Opatija izradila je novi katalog kongresne ponude pod nazivom „Opatija – kongresna destinacija s tradicijom“.

- Uz zdravstveni i wellness turizam, kongresni je turizam najznačajniji motiv za dolaske gostiju izvan turističke sezone, koje nam predstavlja razdoblje od posebnog interesa. Međutim, nije kongresni turizam značajan za Opatiju samo zato što pridonosi jačanju predsezone i posezone, već i zato što kongresni gosti imaju i veću potrošnju u destinaciji, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

U novom katalogu se navodi da Opatija raspolaže sa 53 dvorane u kojima se može smjestiti ukupno 9.563 sudionika. Od toga broja, šest je velikih dvorana za više od 500 sudionika, a najveći je broj dvorana za sastanke, kapaciteta  do 50 osoba te dvorana za prihvat od 100 do 300 sudionika.

Uz javne prostore kao što su Sportska dvorana Marino Cvetković, Kulturni dom Zora, Villa Antonio te Centar Gervais, koji je već postao jedna od najtraženijih lokacija za organizaciju raznih događanja i manifestacija, ovo izdanje obuhvatilo je i brojna ulaganja hotelskih kuća koja su podignula kvalitetu smještanih kapaciteta, ali i kongresnih sadržaja.
Katalog „Opatija – kongresna destinacija s tradicijom“, tehnički priručnik namijenjen organizatorima poslovnih skupova, koji pomoću njega imaju detaljan uvid u kongresne kapacitete i mogućnosti koje Opatija pruža, na jednom mjestu je objedinio sve informacije značajne za organizatore kongresa. Uključuje to ne samo kontakte relevantnih kongresnih odjela, već i ostalih pružatelja usluga koji su jednako važni za organizaciju poslovnog skupa. Među njima su specijalizirane agencije s područja Opatije takozvani profesionalni kongresni organizatori (PCO), prijevoznici te ostale agencije, kao i kontakti tvrtki za najam audio i video opreme, prevoditelja, kulturno zabavnih udruga, fotografa i drugih. Za većinu poslovnih skupova vrlo je bitna i gastronomska ponuda u destinaciji, pa je u katalogu dan pregled restorana na Opatijskoj rivijeri.

- Cilj izrade ovog kataloga bio je da organizatorima na jednom mjestu pružimo sve potrebne informacije kako bismo ih dodatno motivirali da  svoj skup organiziraju u našem gradu. U odnosu na ostale hrvatske destinacije, Opatija ima nekoliko konkurentskih prednosti – dugu tradiciju, dobro razvijene smještajne kapacitete, kvalitetnu gastronomsku ponudu i dodatne sadržaje, ali i znanstveno-istraživačku djelatnost koja je sve češće značajan faktor pri organizaciji poslovnih skupova. Stoga je u katalogu poseban naglasak stavljen na multiznanstveno okruženje, prvenstveno kroz istraživačke laboratorije Sveučilišta u Rijeci, ali i Specijalnu bolnicu Thalassotherapija, istaknula je Suzi Petričić.

Paralelno s izradom kongresnog kataloga obnovljene su i specijalizirane web stranice posvećene ponudi poslovnih skupova, dostupne na adresi www.opatija-convention.com. Osim pregleda kongresne ponude na web stranici se nalazi i kalendar poslovnih skupova u kojem se mogu pronaći informacije o aktualnim skupovima koji se održavaju u Opatiji, što je bitno za sve dionike turističke ponude u destinaciji. Korisnicima je omogućeno da i sami unesu informacije o poslovnim skupovima i upišu ih u kalendar, kako bi doista na jednom mjestu bila obuhvaćeni svi kongresi u gradu.

Kongresni katalog i web stranica objavljeni su na hrvatskom i engleskom jeziku, a katalog će se promovirati na kongresnoj burzi IBTM World koja se održava od 19. do 21. studenoga u Barceloni.
 
 

2019-10-02 15:19:03 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •