Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Šibenik: Svjetsko prvenstvo krstaša po ORC-u
Šibenik: Svjetsko prvenstvo krstaša po ORC-u S konferencije za novinare Marin Paić, Burak Baykan i Željko Burić

Grad Šibenik, D-Marin Mandalina i Jedriličarski klub Val bit će domaćini najvećeg sportskog događanja u Šibeniku - Svjetskog prvenstva krstaša po ORC-u koje će se održati od 2. do 8. lipnja.   
 
„Tijekom šestodnevne regate Šibenik će ugostiti flotu od 130 jedrilica i 1500 najboljih jedriličara iz cijeloga svijeta koji će, jedreći među šibenskim otocima, u svijet poslati najljepšu sliku našeg grada i jedinstvenog šibenskog akvatorija. Stoga ovo uistinu veliko događanje, osim što pozicionira Šibenik kao važno odredište na svjetskoj nautičkoj karti, predstavlja izvrsnu promociju Šibenika i Hrvatske kao turističke destinacije što će se, vjerujem odraziti i na uspjeh nadolazeće turističke sezone“, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
 
„Ponosni smo što već četvrtu godinu zaredom dovodimo u Šibenik vrhunsko sportsko događanje te tako još jednom imamo priliku doprinijeti razvoju Šibenika i Hrvatske kao svjetske nautičke i turističke destinacije. Kroz protekle četiri godine u Hrvatskoj smo organizirali brojne međunarodne regate, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32. Ujedno smo sponzori i domaćeg CRO ORC D-Marin kupa. Jedno od naših strateških opredjeljenja jest i promocija jedriličarskog sporta u destinacijama u kojima poslujemo, a tim više nas raduje što to možemo učiniti kroz događanje koje će okupiti više od 1.500 jedriličara iz cijelog svijeta“, izjavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe.
 
„Jedriličarski klub Val ima čast organizirati najveće sportsko natjecanje ikad održano u Šibeniku, a ujedno i najmasovniji sportski događaj koji se organizira u Hrvatskoj u 2019. godini. Drago nam je što ovaj projekt realiziramo u partnerstvu s D-Marin koji je generalni sponzor te uz generalno pokroviteljstvo Grada Šibenika. Šibenik je već dokazano mjesto  održavanjs jedriličarskih sportskih natjecanja na najvišoj svjetskoj razini te može puno toga ponuditi jedriličarima iz cijelog svijeta. Mislim da smo na savršenom mjestu za razvoj jedriličarskog sporta i organiziranje natjecanja najviše razine. Uvjereni smo da će D-Marin ORC World Sailing Championship 2019 biti spektakularno natjecanje organizirano na najvišoj mogućoj razini čiji značaj nadmašuje sam sportski aspekt ovog projekta“, dodao je Marin Paić, predsjednik Jedriličarskog kluba Val.
 
Službeni program regate započet će 31. svibnja premjeravanjem jedrilica, dok će se otvaranje regate održati 2. lipnja, na trgu između katedrale Sv. Jakova i Gradske vijećnice. Osim u marini D-Marin Mandalina, jedrilice će biti vezane na šibenskoj rivi, gdje će ih izbliza moći razgledati Šibenčani i njihovi gosti. Šestodnevna regata bit će podijeljena na jednu dužu i kraću navigacijsku regatu, te na klasična jedrenja oko oznaka. Ceremonija proglašenja pobjednika održat će se u marini D-Marin Mandalina s obzirom na to da je D-Marin generalni sponzor cjelokupnog natjecanja.
 

2019-05-02 13:59:02 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •