Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
HTZ: Natječaj za izbor voditelja i direktora u Los Angelesu, Londonu i Seulu
HTZ: Natječaj za izbor voditelja i direktora u Los Angelesu, Londonu i Seulu Hrvatska turistička zajednica objavila je natječaj za voditelja ispostave u Los Angelesu. Uz postojeće Predstavništvo HTZ-a u New Yorku voditelj ispostave u Los Angelesu bit će zadužen za promociju hrvatskog turizma na tržištu SAD-a. Također se ponavlja natječaj za izbor direktora prestavništva za tržište Velike Britanije sa sjedištem u Londonu te za tržište Južene Koreje sa sjedištem u Seulu, gdje se ured predstavništva otvara prvi put. Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta i životopisom kandidati moraju dostaviti  najkasnije u roku od 15 dana od objave natječaja u NN, odnosno do 21. ožujka 2019. godine.   
 
„Zbog velikog broja nepotpunih i nevaljanih prijava ponavlja se natječaj za direktora budućeg ureda u Južnoj Koreji gdje prvi put otvaramo svoje predstavništvo budući da je riječ o tržištu koje za hrvatski turizam nudi velike potencijale. Također, ponavljamo natječaj za direktora predstavništva na tržištu Velike Britanije koje iz godine u godinu sve značajnije participira u ukupnim rezultatima hrvatskog turističkog prometa“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. „Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima, posebno na tržištu SAD-a s kojeg projekcije govore o ovogodišnjem rastu prometa po stopi od 15 do 20 posto. To je razlog zbog kojeg po prvi puta otvaramo ispostavu u Los Angelesu“, dodao je Staničić.
 
Za potrebe natječaja formirano je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura, na čijem je čelu Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma. Članovi  Povjerenstva su direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš koji je imenovan članom kao vanjski suradnik. Povjerenstvo će po isteku roka za prijavu na natječaj obaviti razgovore s odabranim kandidatima o čemu će obavijestiti Turističko vijeće kojem će uputiti i svoj prijedlog imenovanja.
 
„Na raspisane natječaje za tri vrlo atraktivne destinacije očekujemo kandidature kvalitetnih profesionalaca koji će svojim radom znati pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije“, poručio je Staničić.
 
Osim uvjeta propisanih Zakonom o radu i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu kandidati moraju ispunjavati i uvjete propisane samim natječajem. Kandidati, između ostalog, moraju imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znati jedan jezik uz poznavanje drugog svjetskog jezika ili znati jezik zemlje u kojoj će obnašati svoju dužnost, zatim poznavati turističko tržište za koje se prijavljuju te izraditi program svog rada za narednu kalendarsku godinu. Direktor predstavništva kao i voditelj ispostave imenuje se na mandatno razdoblje od tri godine.
 
Informacije o natječajima dostupne su na internetskim stranicama HTZ-a.
 

2019-03-05 14:10:33 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •