Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Otvoren natječaj: 1,7 milijuna kuna za strukovne udruge
Otvoren natječaj: 1,7 milijuna kuna za strukovne udruge Ministarstvo turizma objavilo je natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga za koje je iz proračuna osigurano 1,7 milijuna kuna. Tim sredstvima sufinancirat će se projekti namijenjeni podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu s ciljem jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu
 
„Sufinanciranjem projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu, nastojimo pružiti podršku udrugama kao važnim partnerima Ministarstva turizma koje razmišljaju kreativno te u sinergiji s drugim dionicima kreiraju nove turističke proizvode, podižu kvalitetu ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te u konačnici jačaju konkurentnosti cjelokupne hrvatske turističke ponude. U protekle tri godine sufinancirali smo četrdeset i četiri projekta jačanja strukovnih udruga u ukupnom iznosu od  6,3 milijuna kuna, a vjerujem kako će udruge i ove godine pokazati značajan interes te tako potaknuti daljnji razvoj inovativnosti i kvalitetno upravljanje destinacijama“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.
 
Natječaj je otvoren do 7. ožujka 2019. godine, a prijaviti se mogu strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva. Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se prijavljenim projektima koji osiguravaju dodanu vrijednost djelatnicama/icima i članicama/članovima udruga i na taj način utječu na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala, a namijenjena su i za radionice za opću javnost sukladno ciljevima natječaja.
 
Sredstva će se odobravati u iznosu od četrdeset do dvjesta tisuća kuna po pojedinom projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. Prijavitelj na natječaj može prijaviti najviše jedan program/projekt.
 
 
Provođenje projekta u partnerstvu je prihvatljivo, a partneri unutar ovog natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt odnosno ciljeve javnog natječaja.
 
Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. Prednost u sufinanciranju će imati prijavitelji koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina) te jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe tijekom provedbe projekta, za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području te jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe s invaliditetom tijekom provedbe projekta, koji kandidiraju projekte jačanja ljudskih potencijala s ciljem klasterskog udruživanja i imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta.
 
 
Više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414
 
 

2019-02-07 12:32:32 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •