Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
ACI: 11 posto veći prihodi u devet mjeseci
ACI: 11 posto veći prihodi u devet mjeseci Prema nerevidiranim rezultatima poslovanja ACI d.d. ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine poslovne prihode u iznosu od 173,7 milijuna kuna, što je 11 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prihodi od usluge godišnjeg veza povećani su osam posto, od mjesečnog veza 12 posto, od dnevnog veza šest posto, od usluge zakupa  17 posto, od ostalih usluga pruženih nautičarima 16 posto, dok su ostali poslovni prihodi povećani 184 posto. Najveći porast poslovnih prihoda u odnosu na usporedni period ostvarile su ACI marine Dubrovnik, Veljko Barbieri Slano, Split te Korčula. Ukupni rashodi smanjeni su jedan posto.  
 
U promatranom razdoblju Društvo je ostvarilo pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 48,2 milijuna kuna što čini povećanje od 14,7 milijuna kuna ili 44 posto u odnosu na usporedni period. EBITDA je povećana 22 posto i iznosi 88,3 milijuna kuna. Fizički pokazatelji godišnjeg veza ostali su na razini prošle godine,  pa je zaključno s danom 30.09.2018. godine u ACI marinama boravilo 3.416 plovila, dok je na dnevnom vezu ostvarena 91 tisuća brod dana što predstavlja pad od osam posto u odnosu na isti period prethodne godine. Za mjesečni vez je u izvještajnom periodu ostvarien porast od deset posto u brod mjesecima.
 
Najznačajniji investicijski projekt je kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, čije otvaranje se planira do konca 2018. godine, a predstavljat će najsuvremeniju marinu na Jadranu koju obilježavaju sigurnost, luksuz, napredne tehnologije i naravno, vrhunska ljepota arhitektonske vizure. Započeti slijed rekonstrukcija marina ACI planira nastaviti i s rekonstrukcijom ACI marine Korčula u 2019. za koju je u tijeku izrada glavnog i izvedbenog projekta. S tim ciljem kupljeno je i zemljište sa zgradom pokraj ACI marine Korčula u vrijednosti od 4,7 milijuna kuna. Od ostalih značajnijih ulaganja u izvještajnom periodu ističu se rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka 30 tonske dizalice u ACI marini Pomer u iznosu od 3,1 milijun kuna, zatim produženje gatova u ACI marini Pula, u vrijednosti 1,3 milijuna kuna, rekonstrukcija kompletnog bazenskog postrojenja u iznosu 856 tisuća kuna u ACI marini Dubrovnik te izgradnja dodatnog parkirališta u vrijednosti 173 tisuće kuna. Ovu sezonu s radom je započelo i sidrište u uvali Vozarica i Srednja Draga u blizini ACI marine Skradin čime su nautičarima stavljeni na raspolaganje dodatni kapaciteti za privez plovila duljine do 15 metara.
 
Sve marine unutar ACI-ja u srpnju su postale nositeljem triju ISO certifikata (ISO 9001:2015 sustav upravljanja kvalitetom; ISO 14001:2015 sustav upravljanja okolišem te ISO 50001:2011 za sustava upravljanja energijom), a u tijeku je i uvođenje četvrtog koji se odnosi na informacijsku sigurnost (27001:2013). Time je ACI potvrdio svoju usmjerenost prema odgovornom poslovanju, korištenju energije te očuvanju okoliša. Dodatno priznanje ACI-ju za održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom su i „Plave zastave“ koje su ove godine dodijeljene u čak 18 ACI marina.
 
ACI postiže odlične rezultate i na području digitalnog poslovanja sa vlastitim sustavom rezervacija. Od ove sezone nautičarima je na raspolaganju i ACI mobilna aplikacija koja omogućava jednostavan i brz pristup informacijama i rezervaciji veza.
 
 
 
 

2018-10-31 12:53:11 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •