Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Smještaj kod domaćina: Uređen interijer prodaje objekte
Smještaj kod domaćina: Uređen interijer prodaje objekte Svi koji se bave iznajmljivanjem znaju da uređen interijer podiže prodaju objektima za odmor. Koliko je on gostima važan potvrđuje i najnovije istraživanje Booking.coma prema kojem je za 41 posto putnika uređen interijer važniji od pogleda iz objekta. Nadalje, ovim se istraživanjem također otkriva da je loš dizajn interijera uništio uživanje u odmoru čak četvrtini putnika. Upravo zbog toga Booking.com je angažirao američkog dizajnera interijera i lifestyle blogera Willa Taylora kako bi vlasnicima smještajnih objekata pružio savjete o uređenju interijera kojim će postići najbolji dojam i kod gostiju stvoriti osjećaj zadovoljstva. 
 
Inače, Willa Taylora je časopis Forbes uvrstio među trideset najutjecajnijih osoba na društvenim mrežama na kojima ima 2,6 milijuna fanova. Osim toga, autor je i dva bestselera o dizajnu koji su prevedeni na jedanaest jezika.
 


Pa evo što Will Taylor savjetuje vlasnicima smještajnih objekata koji možda planiraju renovirati svoje objekte u dogledno vrijeme kako bi im podigli kvalitetu:    
 
 1. Kreirajte katalog dizajna interijera svog objekta i navedite gdje ste nabavili pojedine komade pokućstva ili dodataka. Sve to možete nabavljati u omiljenim lokalnim trgovinama u kojima gosti mogu osobno kupovati, kao i putem online trgovina i stranica s kojih mogu naručivati i kad se vrate kući. Provjerite može li neka od tih lokalnih trgovina ponuditi popust samo za goste vašeg objekta.
 
 1. Spavaća soba gostima je jedna od najvažnijih prostorija pa uložite dodatno vrijeme i novac kako bi krevet bio što udobniji i ugodniji. Moj je savjet da na krevet posložite više slojeva prekrivača i jastuka; tako gosti sami mogu prilagoditi količinu slojeva ovisno o tome vole li spavati u hladnijem ili toplijem prostoru.
 
 1. Uvijek radije odaberite jedan kvalitetniji komad pokućstva ili ukras umjesto da natrpavate prostoriju s previše stvari, što nije baš ugodno i stvara osjećaj nemira. Taj jedan komad može biti masivno vintage zrcalo u blagovaonici ili šareni afrički talisman koji možete objesiti iznad kauča.
 
 1. Unesite u svoj dom dašak lokalne tradicije. Neka goste dočeka paketić dobrodošlice koji uključuje sastojke za neki lokalni specijalitet, od popodnevnog čaja do lokalnog deserta.
 
 1. Bez obzira želite li da se prostor doima većim ili manjim, boja je relativno povoljan način za promjenu izgleda ili ugođaja prostora. Ako trebate otvoriti ili učiniti svjetlijom manju ili mračnu prostoriju, razmislite o bojenju zidova do tri četvrtine visine zida i zatim ih obojite ili ostavite gornju četvrtinu zida i strop u bijeloj boji. To će stvoriti iluziju otvorenijeg prostora jer će ‘podići’ strop i reflektirati više svjetlosti.
 
 1. Osvjetljenje je vrlo važno gostima jer njihov boravak može učiniti opuštajućim i bezbrižnim. Ugradite li jednostavne prigušivače svjetla, moći ćete udovoljiti različitim ukusima i vrstama putovanja, od romantičnog odmora do praktičnijeg poslovnog putovanja. Također, noćno svjetlo u kupaonici dobra je ideja jer pomaže gostima da se noću snađu u novom prostoru.
 
 1. Razmislite o sigurnim i diskretnim detaljima koje možete dodati i učiniti svoj objekt posebnim. Na primjer, ako se vaš objekt nalazi blizu skijališta, zašto ne biste uključili LED svijeće na daljinsko upravljanje koje se jednostavno mogu uključiti ili isključiti pritiskom na gumb? Tako ćete stvoriti ugodnu atmosferu bez dodatnog truda gostiju, a mnogo je sigurnije od pravih svijeća. Ili ako vaš objekt ima lijep vanjski prostor, stavite pokrivače u vanjski prostor za sjedenje kako gostima navečer ne bi bilo hladno dok se druže ili večeraju.
 
 1. Ako planirate veće zahvate, razmislite o renoviranju kako biste stvorili veće zajedničke prostorije za ugodnija obiteljska druženja ili druženja s prijateljima na odmoru. Gosti uvijek imaju vlastite sobe za odmor u osami ako žele, dok će im otvoreni koncept dnevnog boravka pružiti izvrsnu priliku za druženje.
 
 1. Uložite u profesionalnog dizajnera za uređenje i fotografiranje svog objekta. Većina gostiju odlučit će se za rezervaciju na temelju fotografija pa se ulaganje u profesionalnog fotografa dugoročno svakako isplati. Pobrinite se da objekt izgleda točno kao i na fotografijama kada gosti stignu i izbjegavajte unajmljivanje ili posudbu predmeta kojih zapravo nema. Želite izgraditi povjerenje i iskrenost sa svojim gostima kako bi njihova očekivanja nakon gledanja fotografija bila ispunjena.
 
 1. Razmislite o lokaciji svog objekta i zašto će većina gostiju boraviti ondje te kako im boravak možete učiniti ugodnijim. Na primjer, ako je vaš objekt blizu plaže, ugradite vanjski tuš za ispiranje pijeska i/ili policu za odlaganje ručnika, suncobrana i drugih rekvizita za plažu kraj ulaznih vrata. Ili ako se vaš objekt nalazi blizu skijališta, dobro će vam doći veći ormari za odlaganje skijaške opreme kako gosti ne bi natrpali prostor u kojem borave dok se uvečer opuštaju.
 
 
Istraživanje Booking.coma provedeno je na uzorku od 18.500 ispitanika.
 

2018-06-20 17:11:27 |Online pretplata
 
  • Naslovnica
 • O nama
 • Naša izdanja
 • Arhiva izdanja
 • Marketing
 • Kontakt
 • ugostiteljstvo i turizam
 • EU fondovi
 • IT i turizam
 • energija i ekologija
 • obrazovanje
 • preporuke i zanimljivosti
 •