Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Arhiva izdanja
Broj: 3
Godina: 2004
GENETSKI MODIFICIRANA HRANA
ČEKAMO LI TURISTE ČISTE SAVJESTI?

Iako nijedan proizvod na našem tržištu još nema deklaraciju koja označava sadrži li genetski preinačene organizme ili ne, povećanim brojem laboratorijskih provjera to bi se uskoro trebalo promijeniti pa će domaći potrošači i gosti moći birati, a hotelijeri dobiti priliku da utvrde kako je (i) zdrava hrana naša turistička prednost

PONUDA BED&BREAKFAST
GOSTOPRIMSTVO SA STILOM

Proizvod “noćenje s doručkom” podjednako se pojavljuje u velikim urbanim sredinama, manjim centrima i u ruralnim krajevima u obliku agroturizma, a kao specifična kategorija turističke ponude na svjetskom tržištu prije svega predstavlja formulu gostoprimstva te je sinonim za toplu dobrodošlicu i sveobuhvatnu brigu domaćina o svome gostu

HOTELSKA USLUGA
BUDITE DOBAR DOMAĆIN GOSTIMA S INVALIDITETOM

Gotovo da nema čovjeka koji se barem jednom u životu nije zbunio pri susretu s osobom s invaliditetom i našao u dilemi kako bi se trebao ponašati. Posebno je važno da osoblje u hotelu bude upoznato s osnovnim postulatima postupanja prema gostima s invaliditetom. Kako se, primjerice, pozdraviti s nekim tko nema ruke, smije li se slijepcu na rastanku kazati “vidimo se” ili je to uvredljivo? Treba li priznati nekome tko govori nerazgovjetno da ga se ne razumije i zamoliti ga da ponovi svoje riječi?

ŽELJEZNICA KONKURIRA ZRAKOPLOVU
KAD JE KORNJAČA BRŽA OD ZECA…

Diljem svijeta, prvenstveno u razvijenim europskim zemljama, dijelu SAD-a, u Japanu i Kini, vlakovi na kraćim i srednjim rutama preotimaju zrakoplovnom prometu sve više putnika. Hrvatska će od slijedećeg ljeta imati osam nagibnih vlakova, koji će znatno skratiti putovanje od Zagreba prema moru, pa će se u Split stizati za manje od pet sati, ali obnovljene ambicije iznenada su naišle na administrativnu barijeru.



Online pretplata
 
 



  • Naslovnica
  • O nama
  • Naša izdanja
  • Arhiva izdanja
  • Marketing
  • Kontakt
  • ugostiteljstvo i turizam
  • EU fondovi
  • IT i turizam
  • energija i ekologija
  • obrazovanje
  • preporuke i zanimljivosti
  •