Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Arhiva izdanja
Broj: 5
Godina: 2005
Dr. NEBOJŠA NIKOLIĆ, POTPREDSJEDNIK MEĐUNARODNE UDRUGE ZA POMORSKU MEDICINU
PROCJENA SIGURNOSTI UPRAVLJA TURISTIČKIM TOKOVIMA

Turisti, pogotovo oni iz zapadnih zemalja, vrlo su odgovorni prema svojem zdravlju. Nije stoga čudno da u vrijednost jedne destinacije ulazi kvaliteta zdravstvenog zbrinjavanja i procjena sigurnosnih prilika. Zdravstvena skrb je kod nas, po mojem, iskustvu na izvrsnoj razini i vrlo je malo slučajeva koji se nisu ovdje mogli kvalitetno zbrinuti pa je pacijente trebalo evakuirati. Na otocima je situacija nešto manje povoljna zbog teškoća oko eventualne evakuacije, ali i tamo je razina zdravstvenog zbrinjavanja zadovoljavajuća.

PRODUŽETAK SEZONE
KRAĆA PUTOVANJA MIJENJAJU PONUDU

S promjenama navika u putovanjima mijenja se ponuda i što se prije prilagodimo zahtjevima tržišta brže ćemo osigurati produžetak sezone i postati destinacija s cjelogodišnjim poslovanjem. Ne ponašajamo se stoga po onoj staroj uzrečici «Svakog gosta tri dana dosta», nego je nastojimo promijeniti u stav: Svakom je gostu tri dana dovoljno da upozna kraj, zabavi se i potroši novac.

POSLOVNO-VLASNIČKI ODNOSI
VELIČINA HOTELA (NI)JE VAŽNA!

Neučinkovitost hrvatske hotelske industrije, između ostalog, uzrokovana je neodgovarajućom strukturom, pri čemu veličina hotela, odnosno broj smještajnih kapaciteta i sadržaji u hotelu koji služe za zadovoljenje potreba gostiju imaju veliki utjecaj na unutarnju organizaciju

PUTOVANJA
KLJUČ KINESKE TURISTIČKE ZAGONETKE

U dogledno vrijeme, prema procjenama WTO-a, u inozemstvo će putovati 100 milijuna Kineza i za to golemo emitivno tržište već se otimaju europske turističke velesile. Neke od njih ništa ne prepuštaju slučaju te pokušavaju dokučiti najbolje mamce za istočnjake, koji nisu previše ushićeni ruševnim znamenitostima, a još manje međunarodnom kuhinjom. Može li Hrvatska uzeti nešto s tog stola?



Online pretplata
 
 



  • Naslovnica
  • O nama
  • Naša izdanja
  • Arhiva izdanja
  • Marketing
  • Kontakt
  • ugostiteljstvo i turizam
  • EU fondovi
  • IT i turizam
  • energija i ekologija
  • obrazovanje
  • preporuke i zanimljivosti
  •