Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Arhiva izdanja
Broj: 7-8
Godina: 2006
Mr.sc. PAVE ŽUPAN-RUSKOVIĆ: ČLANICA STRATEŠKOG ODBORA ZA RAZVOJ UN WTO
KLIMATSKE PROMJENE MIJENJAJU I HRVATSKI TURIZAM

Kad govorimo o budućnosti turizma, Hrvatska mora imati alternativu, jer istraživanja najavljuju da će se porastom temperature i sve dužim sušama klimatski uvjeti na Mediteranu do 2020. godine toliko promijeniti da više neće biti atraktivan za ljetni godišnji odmor. No nema mjesta bojazni ako se na vrijeme pripremimo. Gosti se mogu odmarati u drugom dijelu godine, ali onda ćemo im morati nuditi dodatne programe za sadašnju glavnu sezonu. U tome ne vidim nikakav problem obzirom na to da se otvaraju nova milijunska tržišta s kojih će turisti dolaziti u Europu i logično je da se u europskim programima nalazi i Hrvatska, samo takve programe moramo kreirati te ih vodeći o kvaliteti po prihvatljivoj cijeni ponuditi tržištu.

CIJENE
KONKURENTNI, A SVE MANJE PROFITABILNI

Konkurentnost hrvatskog hotelskog poslovanja na tržištu nije upitna, ali se malim korekcijama cijena uz sve veća davanja profitabilnost teže postiže, a zbog visokog poreza na dodanu vrijednost od 22 posto na ture i transfere agencije su cijenu platile i smanjivanjem broja zaposlenih kako bi se umanjio potencijalni gubitak i godina završila s pozitivom.

KULTURA I TURIZAM
ZA USPJEH JE POTREBNO TROJE

Veliki gradovi, ali i najmanja turistička mjesta upravo su u ovoj godini pokazali svoju inventivnost i maštu, gradeći na kulturnoj baštini, tradiciji ili pak posve novim idejama niz festivala, manifestacija i izložaba. I baš su oni, tisuće poznatih i anonimnih ljudi u priobalju, na otocima i u kontinentalnom dijelu zemlje koji su se angažirali na kulturno-zabavnim sadržajima istinski junaci ove turističke godine koji nas pomalo odmiču od reputacije nemaštovitog odredišta.

DIZAJN SOBA
VRIJEME JE ZA APSTRAKCIJU!

Dizajneri savjetuju kako je krajnje vrijeme da se gosti prestanu dijeliti na mlade i starije, poslovne i odmorišne – vrijeme je da se na njih počne gledati kao na jedinstvene osobe s istančanim životnim stilovima, a s obzirom na to da većina današih gostiju i u sobama traži nešto što će ih iznenaditi, vrijeme je da se klasični stil hotelskih interijera zamijeni suvremenijim izgledom te oplemeni neobičnim i pomalo "divljim" detaljima.



Online pretplata
 
 



  • Naslovnica
  • O nama
  • Naša izdanja
  • Arhiva izdanja
  • Marketing
  • Kontakt
  • ugostiteljstvo i turizam
  • EU fondovi
  • IT i turizam
  • energija i ekologija
  • obrazovanje
  • preporuke i zanimljivosti
  •