Aktualna izdanja
Ugostiteljstvo i turizam
Croatian Convention & Incentive Magazine
Croatian City Break Magazine
Croatian Health Tourism Magazine
Pretraži
 
Revija UT je službeno glasilo stručnih udruga:
Arhiva izdanja
Broj: 10
Godina: 2007
ŽELIMIR KRAMARIĆ,
POMOĆNIK MINISTRA ZA TURISTIČKU POLITIKU I TRŽIŠTE
POTICAJI ZA TRI RAZINE OBRAZOVANJA

Pripremili smo nacrt programa za poticanje zapošljavanja orijentirajući se na tri segmenta sufinanciranja – srednjoškolskog, visokoškolskog i cjeloživotnog obrazovanja. Sufinancirat ćemo stipendije za učenike srednjih škola i studente, pružat ćemo potpore i većim turističkim tvrtkama koje već stipendiraju učenike i studente, s bankama koje učenicima nude kredite za školovanje dogovorit ćemo se po kojem bi principu mogli preuzeti otplatu kredita, a učenici bi trebali vratiti samo glavnicu. Što se tiče cjeloživotnog obrazovanja pomoći ćemo manjim, srednjim, pa čak i velikim hotelima koji nisu u mogućnosti to učiniti sami u dodatnoj edukaciji kadrova, počevši od bijelog osoblja do srednjeg i top menadžmenta.

KONGRES HOK-a
LICENCIRANI MAJSTORI ZA OBUKU KADRA!

Postoji želja da se među renomiranim ugostiteljima odaberu i licenciraju majstori zanata koji će moći doškolovati nove kadrove. Jasno je da će, ako se takva suradnja u budućnosti ostvari, biti potrebno postaviti određene uvjete kako bi i majstor-poslodavac i učenik-radnik zaštitili svoje interese, a sve s ciljem poboljšanuja stručnosti i kvalitete usluge za gosta.

HACCP PLAN
KORAK PO KORAK

Izrada HACCP plana je dinamičan i individualan proces koji treba stalno dograđivati i nije ga moguće kopirati i prenositi od jednog na drugi objekt. Ni uz pomoć literature taj put možda neće biti lak, ali će nedvojbeno biti lakši, zaposlenicima će objasniti i približiti nužne promjene te ih korak po korak dovesti do njihove primjene.

OPREMANJE KUHINJA
KREATIVNOST I NA MALOM PROSTORU

Ako u turističkom objektu nema prostora za uređenje kvalitetne i prostrane kuhinje u kojoj će se spravljati sve vrste jela, stručnjaci tada radije preporučuju opremanje male kuhinje i to tako da se prema veličini prostora određuje kakva će se oprema kupiti te samim time i kakva će se jela nuditi u restoranu, jer i u vrlo malom prostoru kuhinje može se graditi vrhunski imidž restorana.



Online pretplata
 
 



  • Naslovnica
  • O nama
  • Naša izdanja
  • Arhiva izdanja
  • Marketing
  • Kontakt
  • ugostiteljstvo i turizam
  • EU fondovi
  • IT i turizam
  • energija i ekologija
  • obrazovanje
  • preporuke i zanimljivosti
  •